About

Hieronder vind je enige informatie over de opbouw van de inhoud van deze website:

Gebeurtenissen
Verpleegkundige Geschiedenis maakt gebruik van een blogsysteem om de historische feiten in de verpleegkunde te ordenen. Wat normaliter een ‘post’ zou zijn op een blog, is op Verpleegkundige geschiedenis een ‘Gebeurtenis’. Alle Gebeurtenissen tezamen vormen de inhoud van de site: een weergave van de geschiedenis van de verpleegkunde. Dat moet het althans (op termijn) worden. Bij iedere Gebeurtenis wordt een bron vermeld en indien beschikbaar externe links.

Het is sterk aan te raden om de opbouw van het format voor vermelding van gebeurtenissen door te lezen.

Archiefkast
Alle Gebeurtenissen die zijn opgenomen op Verpleegkundige Geschiedenis worden opgeslagen in de Archiefkast. Als je de Archiefkast opent door op Gebeurtenissen te klikken in de menubalk hierboven, zie de laatste 100 Gebeurtenissen in terugtellende chronologische volgorde. Onder aan deze pagina kun je verder klikken naar de volgende 100 Gebeurtenissen. Er zijn echter meer effectieve methoden om te zoeken naar een Gebeurtenis met behulp van de sitenavigatie.

Navigatie:
Je kunt de Gebeurtenissen op verschillende manieren raadplegen. Alle mogelijkheden zijn opgenomen in de zijbalk aan de rechterzijde van de website.

  1. Ten eerste is er de zoekfunctie. Door een zoekterm in te voeren en op ‘zoek’ te klikken, doorzoek je alle Gebeurtenissen en wordt hier een overzicht van gepresenteerd.
  2. Onder Categorieën kun je de verschillende categorieën raadplegen waaronder de verschillende Gebeurtenissen zijn ingedeeld.
  3. In de Tijdlijn zijn alle maanden en jaartallen te raadplegen waarin een Gebeurtenis is vermeld op Verpleegkundige Geschiedenis.
  4. Daaronder is een Index van termen opgenomen. Hoe groter de term wordt weergegeven, hoe meer Gebeurtenissen erover in de Archiefkast zijn opgeslagen.

speciale categorie: Biografie
Bepaalde vooraanstaande personen uit de verpleegkundige geschiedenis worden vermeld met hun geboortedatum. Deze Gebeurtenis geeft dan een kort overzicht van het leven van de betreffende persoon, met links naar andere post op Verpleegkundige Geschiedenis en andere informatieve pagina’s. Klik hier voor een overzicht van Gebeurtenissen in de categorie Biografie.