Gebeurtenissen op Verpleegkundige geschiedenis worden volgens een standaard format opgemaakt, waardoor de informatie makkelijker te overzien is. Aan de hand van een voorbeeldpost zal dit hieronder worden verduidelijkt. In dit geval gaat het om de Gebeurtenis van de geboorte van Mary Seacole.

Voorbeeld van een gebeurtenis.
Titel (1805: Geboorte Mary Seacole)
De titel geeft de meest precieze bekende datum aan, gevolgd door een dubbele punt en de kortst mogelijke beschrijving van de Gebeurtenis. Vlak onder de titel wordt weergegeven onder welke datum de Gebeurtenis is opgeslagen. (dit is van belang voor de ‘permalink’, waarover later meer)
‘precieze’ (geboorte) datum niet bekend’.
Wanneer dit vermeld wordt, is de precieze datum van de Gebeurtenis niet bekend. Voor vermelding moet tenminste het jaartal bekend zijn, maar beter is de volledige datum.
Gebeurtenis:
Onder het kopje gebeurtenis wordt kernachtig uiteen gezet wat er op de betreffende datum is gebeurt. Deze site heeft niet tot doel om een uitputtende bron van informatie op de betreffende vlakken te zijn. In de beschrijving van de gebeurtenis kan worden gelinkt naar andere internetpagina’s, hetzij op deze site zelf, of op andere (externe) sites. Links naar pagina’s die zich op Verpleegkundige Geschiedenis zelf bevinden, worden in de woorden verwerkt; deze kleuren dan blauw (en rood als je ze al een keer hebt bezocht) Wanneer het gaat om externe bronnen ter onderbouwing van de beschrijving van de gebeurtenis, wordt dit vermeldt met (bron), waarbij het woord ‘bron’ de link naar de externe pagina bevat. Door erop te klikken, wordt deze geopend. Wanneer de gebeurtenis gaat om de geboorte van een beroemd persoon uit de verpleegkunde (zoals in het voorbeeld), wordt in de gebeurtenis een kleine ‘biografie’ van een persoon vermeld. Onderdeel van die biografie is een lijst met publicaties. De datum, wanneer voorzien van een link (blauw), verwijst naar de datum van publicatie, die als gebeurtenis is opgenomen op Verpleegkundige Geschiedenis. Achter de publicatie zijn, indien voorhanden, links opgenomen naar externe sites over de publicatie, of een ebook.
Links:
Onder ‘links’ worden verschillende links naar externe sites opgenomen, naar webpagina’s die te maken hebben met de betreffende gebeurtenis. De link wordt als de titel van de betreffende pagina weergeven, gevolgd door de bron, die tussen haakjes is geschreven. In het voorbeeld o.a.: ‘In pictures: Nursing herioine celebrated (BBC)’ De links zijn het afsluitende stuk van de gebeurtenis.
Onderschrift van een Gebeurtenis:
Aan het einde van iedere Gebeurtenis zijn een aantal gegevens weergegeven: het aantal reacties dat is achtergelaten door bezoekers, de ‘Categorieën’, waaronder de Gebeurtenis is ingedeeld (in het voorbeeld: 19e eeuw, personen en buitenland), de ‘Tags’ (in het voorbeeld, ‘Mary Seacole’) Door op de tags of categorieën te klikken, krijg je een overzicht van Gebeurtenissen uit dezelfde categorie of met dezelfde tags.
Permalink:
De permalink is de link die direct verwijst naar de betreffende Gebeurtenis. Deze link wordt opgebouwd uit de datum van publicatie en een (verkorte) weergave van de titel van de Gebeurtenis. Gebeurtenissen waar de precieze datum niet van bekend is, worden standaard op 31 december ingesteld. Als je wil link naar een pagina op Verpleegkundige Geschiedenis is het aan te raden om de permalink te gebruiken. (klik met rechtermuisknop op de permalink en kies ‘koppelingslocatie kopieëren’). De titel van iedere Gebeurtenis functioneert ook als permalink.
One comment
Reacties zijn gesloten.